Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

Új támogatottunk a Paksi Autó és Motorsport Egyesület
Létrehozva: 2015. november 16. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
Felmordulnak a motorok, érezni a kipufogó szagát és megindulnak kettő vagy négy keréken a gépek. A pulzus megemelkedik, a látás, a hallás élesebbé válik, a tudat és a test minden porcikája a sebességre, a gyorsulásra, a kanyarokra vár. Ez az az érzés, amiért sokan mindent, de legalábbis minden szabadidejüket és nélkülözhető pénzüket odaadják. Az emberben ezek a vágyak mindig is megvoltak, de amióta a modern kor megalkotta a gépjárműveket, sokan bennük találják meg a szabadság, a hétköznapoktól elszakadás kulcsát.

Pakson is vannak ilyen "modern-kori lovagok". Ők alapították 1997. február 4-én a Paksi Autó és Motorsport Egyesületet (PAMSE). Az alapítás célja az volt, hogy a technikai sportok kedvelőit összefogják és ha lehetséges szélesítsék is a táborukat. Az alakuláskor és az utána következő években a meghatározó az autósport volt, de fokozatosan megerősödött a két kerék szerelmeseinek képviselete is. 2006 óta tagjai a Magyar Motorsport Szövetségnek (MAMS), jelenleg négy szakosztállyal működnek:

A motocross szakosztály, a nevének megfelelően azoknak ad otthont, akik komolyon gondolják a szó eredeti jelentését: motorkerékpárral mindenen keresztül. Természetesen nem kell "mindenen" keresztül vágtatni és főként nem akárhol! 2000 óta nagyszerűen karbantartott, különféle talajokból összeállított, technikás pályájukon űzhetik gép-paripáikat. Akinek kedve támad kipróbálni a sportágat, az hívja őket telefonon (szám a honlapon).

A túra szakosztály 2006 óta fogja össze a túramotorozás szerelmeseit. Önálló túraeseményeik, a MotorosMajális, a MotorosMikulás és a különböző túrák mellett rendszeresen versenyeznek is és nem feledkeznek meg a leendő motorosok neveléséről sem.

A gyorsasági szakosztály 2009 óta tömöríti a versenysporttal kapcsolatos tevékenységeket. A sebesség (jó értelemben vett) megszállottjai rendszeres résztvevői a különböző versenyeknek és Nagy Zoltán, Hirczi Zoltán, Péter Gyula, Greksa Attila és Chobrák János révén nagyon szép eredményeket (számos első, második és harmadik helyet) tudhatnak magukénak.

Az autósport szakosztály az első volt az egyesületen belül és már tíz éve képviseli a rally és gokart kedvelőket. Rendszeresen részt vesznek versenyeken is, bár volt néhány év kihagyás.

Hogy mi a közös az autó-motorsport és a számítástechnika között? Talán az, hogy mind a kettő a modern kor egyik jellegzetessége, talán a megszállottság, az elhivatottság amivel szerelmesei művelik? Ki tudja...

Az biztos azonban, hogy cégünk úgy érezte: támogatnia kell ezt az egyesületet. 2015-ben a versenyzést a motocross szakosztály versenymezeinek finanszírozásával segítettük.

Az egyesület honlapja:
http://www.paksi-amse.hu