Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

ATOMfutás 2015 - Állandóság, némi változásokkal...
Létrehozva: 2015. szeptember 21. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
Ahogyan a nyár elején, most is eső várta a futókat Pakson. De az eső mellett más "állandóságok" is voltak ezen a sport-napon: jól szervezett versenyek, remek hangulat, kiváló és kitartó futók... na és mi, akik most is a nevezéseket intéztük.

Az előző versenyek tapasztalatait felhasználva több ponton is változtattunk a helyszíni nevezés folyamatán. A nevezőknek egyetlen helyen kellett sorba állniuk: itt intézhették a nevezést, a fizetést és a rajtcsomag átvételét is.

Idén hét munkaállomással dolgoztunk, melyeket helyi üzemmódban működő, redundáns szerverek szolgáltak ki, így biztosított volt, hogy a futók nevezési az internet kapcsolat akadozása esetén is zavartalanul folyhatott tovább. A helyszínen látottak, tapasztaltak és a kapott vélemények alapján a változtatások elnyerték a versenyzők tetszését, így úgy döntöttünk, hogy a 2016-os versenyeken is megtartjuk a most kitesztelt nevezési folyamatot.

A kissé kellemetlen időjárás, főleg a reggeli órákban erősen eleredő eső miatt a helyszíni nevezők száma az előző évihez képest alacsonyabb volt. Végül 1211-en (közülük 334 gyerek) álltak rajthoz a különböző versenyszámokban.

Elsőnek a Nordic Walking szerelmeseit és a gyermekeket indították, majd a felnőtt futótávok következtek (31,6; 25; 15,3; 7,1; 3,5 km).

A versenyen töretlen népszerűségnek örvend a brutálATOM táv, idén 163-an vágtak neki az embert-próbáló 7 km-es akadálypályának. Ezen felbuzdulva a szervezők úgy tervezik, hogy jövőre a gyermekeknek is összeállítanak ilyen, vagy talán kevésbé brutális pályát. A felnőttek mára már hagyományos "brutálja" pedig az "akadályfutás" fantázianevű új futó-kategória országos bajnokságává avanzsálhat 2016-ban.

Szóval minden változik... de hogyan is lehetne másként, amikor egy futóeseményről beszélünk?

De akárhogyan is lesz, egy dolog biztosan állandó marad: a nevezésben továbbra is a futók érdekeit tartjuk szem előtt, hogy a versenyzőknek "csak" a lábukat kelljen szedni.