Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

Somorácz Tamás - A "gyilkos távon" vált felnőtté
Létrehozva: 2015. szeptember 21. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
"Gyilkos" - mondják a kajakosok az 500 m-re. Ez a se nem hosszú, se nem rövid táv rendkívüli próba elé állítja a versenyzőket fizikai és taktikai szempontból is.

Akik teljes erővel kezdenek, azok valószínűleg "elfogynak" a végére, míg akik megfontoltabban próbálják végigcsinálni az elejét, azoknak azzal a veszéllyel kell szembenézniük, hogy már nem jut erejük/idejük a hajrára és nem érik be az előttük haladókat. Szóval izmot, agyat és idegeket próbáló ez a versenyszám.

Nos, ezen a távon indult augusztusban, Milánóban a kajak-kenu világbajnokságon Somorácz Tamás, az ASE ifjú, de már a felnőttek között rajthoz álló (üllő) versenyzője.

A világbajnokságot élőben közvetítette az M4 Sport csatorna, így Tamás és Dávid futamai az alábbi linkeken az interneten is megnézhetők:

Tamásnak ez volt az első komoly megmérettetése a felnőttek között. A kettes hajón a győri Hérics Dáviddal osztozott, akivel már eddig is szép sikereket értek el és most sem maradt el a nagyszerű eredmény.

Ezen a világbajnokságon Tamásék felállhattak a dobogó harmadik fokára! Először indultak a felnőttek között és máris bronzérmet szereztek! Soha jobb kezdést!

Nagyon jó indítás ez a riói olimpiára készülő sportember számára.

Sajnos az 500m nem olimpiai szám, így másik távot kell választania. Úgy döntött, hogy az 1000m-ren próbálkozik. Az még nem dőlt el, hogy kettes- vagy négyeshajóban, de mindenképpen ott a helye a legjobbak között.

Tamás február óta Győrben készül fel a versenyekre, de továbbra is paksi versenyzőnek tartja magát és mi is úgy gondolunk rá, mint a "saját fiunkra". Továbbra is büszkén támogatjuk tehetsége kibontakoztatását, felkészülési munkáját, ami láthatóan meg is hozza az eredményt.

Gratulálunk a világbajnoki bronzéremhez és hiszünk a jó olimpiai szereplésben!