Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

Nem úszik el...
Létrehozva: 2015. június 18. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
Egy felelősségteljesen gondolkodó cég a mai világban nem törődhet csupán az üzlettel. Amellett, hogy partnerei számára a legtökéletesebb szolgáltatást biztosítja, más feladatai is vannak, más módon is hozzá kell járulnia az ország jobbításához. Például közösségi, kulturális, sportesemények és tehetséges emberek támogatásával.

Természetesen ezekben az esetekben is nagy odafigyelés szükséges, hogy az ilyen célra fordított pénz "ne ússzon el nyomtalanul a vízen"...

Mi is így gondolkodunk és Somorácz Tamás, a rendkívül tehetséges fiatal sportoló támogatása kapcsán nyugodtan elmondhatjuk, hogy nem "úszik el" a támogatására fordított pénz.

Tamás mára már nem "csak" egy a fiatal, tehetséges sportolók közül, hanem egyike a legeredményesebbeknek!

A közelmúltban két versenyen is kiváló eredményt ért el:

Május 28-30. között Szlovákiában, Pöstyénben az U23-asok számára 21 ország részvételével rendeztek felkészülési tornát, ahol a versenyzőknek alkalmuk volt felmérni az erőnlétüket. Tamás remekül szerepelt, hiszen két arany- és egy ezüstérmet sikerült elhoznia. K-2 500 m-en és K-4 1000 m-en az első helyen végzett, míg K-2 200 m-en a második lett. Egyik számban sem egyedül ült a hajóban. A páros-versenyeken Hérics Dávid volt a partnere, míg a négyesben rajta és Dávidon kívül ott eveztek Szomolányi Máté és Horváth Bence is. Ezek az érmek előre vetítették, hogy a felnőtt válogatóversenyen is számolni kell vele az ellenfeleknek.

Szegeden a Maty-éren június 5-7. között rendezték meg az I. Felnőtt, Ifjúsági és Parakenu VB Válogatóversenyt. Ez a verseny nagy mértékben befolyásolja, hogy kik képviselhetik majd a világbajnokságon a magyar színeket. Tamás két versenyszámban indult, mind a kettőben Hérics Dávid volt a versenyzőtársa. Az eredménnyel ők is, mi is elégedettek lehetünk, de kis bosszúságot okozott, hogy mind a két számban csak ezredmásodpercek döntöttek a helyezésekről és egyik esetben sem a javukra. Így végül K2 200 m-en bronzérmet, K2 500 m-en ezüstérmet szereztek. Ez utóbbi távon az első Kammerer-Szalai páros olimpiai bajnok, míg a harmadik helyre becsorgó Dombi-Boros duót is egy olimpiai bajnok és egy világbajnoki második helyezett alkotja. Az utóbbi távon az első helyezést végül az olimpiai bajnok Kammerer-Szalai páros szerezte meg, harmadik helyre pedig a Dombi Rudolf olimpiai bajnok és a legutóbbi világbajnokságon ezüst érmet szerző Boros Gergely alkotta duó csorgott be.

Az eredmények alapján sejthető, de Tamás meg is erősítette, hogy nagyon jó versenyző társra akadt Dávid személyében, akivel most minden erejükkel a július közepén sorra kerülő második válogatóversenyre készülnek.

Reméljük, hogy a felkészülés zavartalanságához a Govern-Soft támogatása is hozzájárul és segít abban, hogy a nemzetközi versenyeken Tamás elérhesse azt, amire tehetsége és munkája feljogosítja.