Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

A legjobbat hozzuk ki magunkból!
Létrehozva: 2014. szeptember 24. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
- nem csak a futásban, hanem az informatikában is!

Győzni fogok! Ha nem sikerül, második leszek. Ha nem leszek második, akkor harmadik. Ha nem érek el helyezést, akkor is a legjobbat hozom ki magamból. - állítólag így szól a futók hitvallása.

Nem tudjuk így van-e, de az biztos, hogy különösen a harmadik mondatra érdemes oda figyelni. "Ha nem érek el helyezést, akkor is a legjobbat hozom ki magamból." Ezért érdemes futni! Veszíteni nem lehet, mert ha becsülettel lefutjuk a távot, akkor a legjobbak leszünk, a legtöbbet, a legjobbat hozzuk ki magunkból! Nagyon fontos és nem csak a futásra, de az élet minden területére érvényes ez a gondolat.

Talán éppen ez a megközelítés volt az, ami bennünket is megfogott és amiért odaálltunk a futó-esemény mellé, hogy informatikai tudásunkkal, eszközeinkkel és embereinkkel is segítsük ennek a városiból országossá, de talán már nemzetközi rangúvá vált rendezvénynek a lebonyolítását.

Szeptember 6.

Ismét vége lett a nyárnak és az esős napok szinte észrevétlenül fordultak őszbe. Az utolsó nyári reggelek egyikén, már megszokott módon, megint jelentős sporteseménynek a színhelye volt Paks. A III. ATOMfutásra gyülekeztek a lelkes sportkedvelők, kísérőik és szurkolóik.

Mindenki kedve és képessége szerint válogathatott a lehetőségek közül:

  • Gyermekek részére 600, 2000 és 3500 m-es távokat jelöltek ki a szervezők.
  • A felnőttek egyéniben a  3/4, 1/2, 1/3, 1/6 és 1/12 maratoni hosszokon, váltóban 3/4 maratoni távon 2 vagy 3 fős csapatban illetve úgynevezett buliváltóban (5-10 fő, tetszőleges váltásokkal) indulhattak.
  • Volt Nordic Walking is, ahol a 7100m-es távon minden megkötés nélkül vághattak neki a terepnek az "északi séták" kedvelői.
  • ...és természetesen nem maradhatott el az előző évben először megrendezett és nagy sikert aratott brutálATOM sem, ami ezúttal 7000 méteren, 13+1 akadály leküzdését jelentette.
  • Sőt! Ebben az évben a MASZ jóvoltából itt bonyolították le a 2014. évi 50km-es magyar bajnokságot is.

Ahogy az előző évben, úgy most is a Govern-Soft Kft. látta el a futók nevezésével, regisztrációjával és a verseny adminisztrációjával kapcsolatos informatikai feladatokat.

A versenyre most is jelentős számú sportkedvelő érkezett, nem csak az ország minden sarkából, de határainkon kívülről is.

Már jóval az első rajt előtt gyülekeztek a versenyzők, de még náluk is korábban foglalták el helyüket a Govern-Soft munkatársai és önkéntesei a Versenyközpont feliratú sátorban.

A 2014-es évadra bevezetett ANR Nevezési Rendszerünk (atomfutas.govern-soft.hu) segítségével a futóknak már január elsejétől lehetőségük volt az interneten nevezni az ATOMfutásra. Ezt a versenyzők nagy része meg is tette, de azzal is számolnunk kellett, hogy sokan csak a rajt előtti órákban, percekben fognak regisztrálni. A helyszínen végül 153 futó nevezését végeztük el, velük együtt összesen 1260 futó állt a rajthoz, amely a verseny történetében rekordlétszámot jelent.

Cégünk a futók között is képviseltette magát, hiszen Somorácz Tamás - a fiatal kajakos, akinek a felkészülését támogatjuk, - két társával, Csipszer Balázzsal és Prantner Józseffel "Govern-Soft csapat" néven futott a 31 km-es, 3 fős váltó távon.

A regisztrációval kapcsolatos feladatainkat nagyobb fennakadás nélkül, mindenki megelégedésére végeztük el. Mi ezt vállaltuk és  teljesítettük is. A legszebb élményt mégis az jelentette, amikor az eredményhirdetés végén új, sárga melegítőjükben egyszerre láthattuk azt a 175 futót, akik a 2014-es ATOM100+ évad összes versenyén sikerrel vettek részt, hiszen a rendszeren keresztül 11 hónapig mi is nyomon követhettük a teljesítményüket. Ők is, mi is a legjobbat hoztuk ki magunkból!

Ezúton szeretnénk megköszönni Jenei Dánielnek, Kovács Viktornak, Lacza Flórának, Schmidt Eszternek és Szénási Noéminak a helyszíni nevezések gyors és precíz lebonyolítását, Ujszászy Péternek és Badics Péternek az elengedhetetlen informatikai háttértámogatást, Scheffer István versenyszervezőnek és az önkéntes szervezői csapatnak pedig az egész éves áldozatos munkájukat!

További információk az ATOMfutásról, eredménylistákkal és még több fotóval: atomfutas.hu