Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

Futás informatikai segítséggel
Létrehozva: 2014. szeptember 4. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
Futóversenyek lebonyolítását és az egészségesebb életet segíti a elektronikus nevezési rendszer.

A futás egyidős az emberrel. Vagy mit is beszélek! Legyünk pontosak! A futás egyidős a lábbal.

A lényeg, hogy mióta ember az ember azóta fut. A futás öröméről szólva talán sokan (szerencsére egyre kevesebben) kapják fel hitetlenkedve a fejüket, de nekik csak annyit mondhatunk, hogy nézzék meg a gyerekeket mennyit és micsoda örömmel futkosnak. Ezt az örömöt felnőttkorra valahogy elveszítjük. Pedig fontos lenne a megtartása, mert a futásnak, kocogásnak számos jótékony hatása van. Nem ennek a cikknek a feladata, hogy mindezeket végigvegyük, de egyet mégis hadd említsünk meg. A futás, mint ritmikus, egyenletes mozgás, ha legalább húsz percig tart, akkor egészen páratlan harmonizációs folyamatokat indít meg, amelyek pozitív hatással vannak nem csak a testre, de a lélekre is. Fokozódik a jobb agyfélteke aktivitása és az endorfin (örömhormon) termelés, aktivizálódik az immunrendszer és csökken a stresszhormonok szintje és mindezek mellett még fogyásra is kiválóan alkalmas.

Nem véletlen, hogy a futás népszerűsége egyre nő. Ma már számtalan különböző futórendezvény van szerte az országban és büszkén mondhatjuk, hogy Paks sem maradt ki ebből a sorból. A Scheffer István ötletéből kinőtt, első alkalommal 2012-ben megrendezett ATOMfutás mára már évente több sportolási lehetőséget kínáló eseménysorozattá bővült.

A szeptemberi ATOMfutás része az egész évben futó ATOM100 versenysorozatnak, vele egy napon kerül megrendezésre a 7km-es brutálATOM extrém futam, illetve idén első alkalommal május 17-én egy ULTRAmarATOM fantázianevű testvérverseny is elindult, amely az igazi hosszútávfutóknak jelenthet egyedi élményt.

Röviden nézzük meg melyik fogalom mit is takar:

ATOMfutás - 31,6 km egyéniben és váltóban, 3,5 km, 7 km, 14,3 km és 24 km egyéniben, valamint Nordic Walking és gyermektávok
brutálATOM - sárdagasztó, csúszó-mászó extra versenyszám 7 km-en
ULTRAmarATOM - 4, 6 és 12 órás hosszútávfutás egyéniben és 2, 5 vagy 6-10 fős váltókban, iskolai váltó általános és középiskolásoknak
ATOM100/ATOM100+ - 5 verseny magába foglaló versenysorozat, a résztvevőknek Kaposváron februárban, Baján áprilisban, Szekszárdon májusban, Nagyatádon július végén és végül Pakson szeptemberben összesen 126 km-t kell teljesíteniük.

A futóversenyek népszerűsége évről-évre nő és az egyik legnagyobb problémát az adminisztráció, a helyszíni és előnevezések nyilvántartása és kezelése okozza. A Govern-Soft első alkalommal a 2013-as ATOMfutás helyszíni nevezésének lebonyolításában segédkezett és az akkori sikeres munkánk nyomán kaptunk felkérést egy olyan online nevezési rendszer elkészítésére, amely az ATOM100 versenysorozat összes állomásának helyszíni és előnevezését átláthatóan le tudja kezelni.

Az általunk készített ANR Nevezési Rendszer (atomfutas.govern-soft.hu), és a hozzá tartozó "Fürge" fantázianevű versenyszervezői felület a futóknak egyszeri regisztráció után kényelmes, internet alapú nevezési lehetőséget biztosít, a szervezőknek pedig olyan eszközt nyújt. mellyel a futóversenyek kapcsán felmerülő szinte összes adminisztrációs feladatot papírmunka nélkül el tudják végezni.

Büszkék vagyunk arra, hogy informatikai eszközeinkkel hozzájárulunk a futás népszerűsítéséhez, az események zökkenőmentes lebonyolításához, az egészségesebb élethez.