Minden rendben.
Távsegítség alkalmazás letöltése Bezárás (Visszatérés a Govern-Soft honlapra)

Hírek

Nem elég a tehetség?
Létrehozva: 2014. szeptember 1. » Kategóriák: Társadalmi szerepvállalás
Ahogy a "Jó bornak is kell a cégér", éppen úgy egy tehetséges fiatalnak sem árt egy kis segítség.

Biztosan van olyan, aki csupán a tehetsége által képes elérni azt, amire hivatott, ez azonban nagyon ritka. Sőt azt gondoljuk, hogy ilyenkor is van valamilyen segítség, segítő a háttérben, aki vagy szakmailag, vagy anyagilag, vagy más módon segíti a feltörekvő fiatalt.

Ahhoz, hogy eredmények szülessenek, ahhoz bizony áldozatokra van szükség. Áldozatokra az egyén részéről, áldozatokra a környezete részéről és áldozatokra a társadalom részéről is.

Így van ez az élet minden területén, így a sportban is.

Somorácz Tamás is egy ilyen "feltörekvő fiatal", tehetséges huszonéves sportoló, pontosabban kajakozó, aki már most szép eredménylistával rendelkezik. 2003 óta rendszeresen jól szerepel a hazai és a nemzetközi versenyeken, 2009-ben lett először ifjúsági magyar bajnok és bekerült az ifjúsági válogatottba is. Azóta az 1992-es születésű sportoló már tagja az U23-as és a felnőtt válogatottnak is.

Eredményeit az Atomerőmű Sportegyesületben (Paks) Pruzsina István és Meczker András edzők irányítása mellett érte, éri el. Tamás meghozza azt az áldozatot, amit a sportsikerek megkövetelnek. Idejének nagy részét edzéssel tölti és életmódját a felkészüléshez, a versenyekhez igazítja. Mindez természetesen nem megy anélkül, hogy ebben környezete, családja, barátai ne támogatnák.

Az ASE biztosítja a szakmai hátteret, mind a felkészülés körülményeit, mind a szakembereket illetően, a Govern-Soft Kft. pedig rendszeres anyagi támogatással segíti a fiatal sportember munkáját. Tamás szavaival élve, ez a támogatás biztosítja, hogy az edzéseken és a versenyeken képes legyen a maximumot nyújtani és töretlenül haladjon céljai elérése felé.

Rövid, a teljesség igénye nélkül készült összefoglaló Somorácz Tamás eredményeiről 2009-től 2014 augusztusáig:

  • 2009 - Ifjúsági magyar bajnok, Maraton Európa bajnokság 4. helyezés, ifjúsági válogatott
  • 2010 - Ifjúsági magyar bajnok, Európa bajnoki 6., U23 válogatott
  • 2011 - U23 magyar bajnok, felnőtt magyar bajnoki 3. helyezés, U23 válogatott
  • 2012 - U23 magyar bajnok, felnőtt magyar bajnok, U23 válogatott
  • 2013 - U23 Európa bajnoki 4., U23 magyar bajnoki 2. és 3. helyezés, felnőtt és U23 válogatott
  • 2014 - k1 500m 5. helyezés, k2 1000m (Bárdfalvi Márkkal) 3. helyezés, U23 magyar bajnokság k1 1000m 6. helyezés, k1 500. 6. helyezés, k1 200m 4. helyezés, U23 válogatott

Különösen jó érzés, hogy az utóbbi évek sikereiben már nekünk is részünk lehetett és amikor ismét meghalljuk ezt a nevet egy-egy újabb remek teljesítmény kapcsán, akkor úgy érezzük, hogy az eredményhez mi is hozzá tettünk egy-két "evező-húzásnyit"...